joi, 9 februarie 2017

Politicienii trebuie să ne reprezinte, nu serviciile

În ceea ce priveşte discuţia dacă e mai bine să te conducă politicienii sau serviciile, răspunsul e clar. Serviciile nu au ministere în care să se ocupe de fonduri europene, sănătate, educaţie... Politicienii chiar trebuie să ia măsuri când au guvernarea, unele mai bune, altele mai proaste, nu pot să stea să se uite pe pereţi patru ani. Şi măsurile lor pot fi apreciate sau nu de către populaţie. 
Serviciile se ocupă de combaterea terorismului şi, dacă nu sunt conduse de şefi vânduţi, de semnalarea unor pericole interne sau externe. Desigur, ele nu au semnalat exportul ilegal de cherestea sau neregulile din afacerea "Microsoft", de exemplu. Iar, în ultimii câţiva ani, şefii SRI au ascultat de şeful FBI, care la rândul său asculta de interesele lui Hillary, pe care nu ar fi deranjat-o să ne vândă ruşilor (cu sprijinul ambasadei SUA cu tot).
Sperăm că Trump va trimite un nou ambasador, unul care să cunoască istoria României şi a regiunii sale (am înţeles că unul dintre candidaţi e un istoric care chiar a scris pe aceste teme); cu ocazia asta s-ar mai contrabalansa faptul că şi-a pus un "Deputy Assistant" de origine maghiară, care a lucrat şi cu V. Orban.
În orice caz, sunt unii străini pe care nu i-ar deranja să profite de tulburarea provocată de proteste. Important e ca şefii serviciilor să nu se vândă celui care dă mai mult şi nici să nu reuşească să-şi găsească nişte politicieni pe care să-i ţină în lesă. E important să urmărim spre ce se îndreaptă protestele, pentru că bunele intenţii fără informaţii suficiente nu duc prea departe şi nici prea bine pentru ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu