luni, 6 februarie 2017

Fără corupţie, dar şi fără Securitate

Eu nu am fost zilele acestea la miting (mă refer la cele de tipul celui din Piaţa Victoriei), pentru că eu nu ies în stradă ca să apăr Securitatea. Eventual, aş ieşi în stradă pentru schimbarea legii Siguranţei naţionale, prăfuită şi potenţial periculoasă, din moment ce din 1991-1992 s-au schimbat destule; de exemplu, nu mai există URSS, iar noi chiar suntem în NATO. Sau poate pentru a se schimba legea astfel încât SRI să nu mai aibă dreptul la firme acoperite care îşi distrug competitorii. Sau pentru a se aplica sancţiuni magistraţilor care greşesc grav, nu să ştie că, orice ar face, ei huzuresc în continuare.
Pactul SRI - DNA, bolşevic prin modul cum şefii acestor instituţii au profitat de el, precum şi alte protocoale despre care de-abia acum aflăm şi care implică şi alte instituţii care nu trebuia să colaboreze imoral şi chiar ilegal, astfel de lucruri ne fac să ne dăm seama că trăim într-o dictatură de cea mai joasă şi postmodernistă speţă. Practic, oameni despre care ştim prea puţin - în afară că le plac vacanţele scumpe, sunt prieteni cu oameni cu care n-au ce căuta să fie prieteni, blochează proiecte în funcţie de interesele proprii sau de interesele altor state, şantajează oameni poate mai puţin monstruoşi decât ei, dar fricoşi şi cu prea puţină credinţă în Dumnezeu... în fine, oameni din umbră, destul de inteligenţi, dar nu mari intelectuali sau oameni cu capacitate de jertfă sau cu o minimă dragoste de ţară, oameni complet amorali conduc ocult o ţară pe care eu o iubesc.
Astfel, nu pot fi de acord cu ce fac şi cu ce vor să continue să facă; pe politicieni îi vedem, îi votăm sau nu, îi putem schimba uşor, chiar şi înainte să treacă patru ani, dar pe şmecherii din servicii (aceia care sunt şmecheri, sunt şi patrioţi acolo, unii au fost daţi deja abuziv afară din servicii) şi pe procurorii şi judecătorii aserviţi lor nu îi putem controla sau schimba aşa uşor, dar e bine să ştie că, totuşi, am înţeles care-i treaba. Şi nu mai vrem aşa, totul are o limită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu